Pnömatik Sistem Uygulamaları

Pnömatik Sistem Uygulamaları

Bir silindir yaklaşık 30 parçadan oluşmaktadır. Bunların bir kısmı Hammadde bir kısmı yarı mamul olarak kullanılır.Her bir parcanın kendine özgü değerleri vardır. Her bir parça diğerinin taşıdığı özellikten etkilenir. Bu durumda niteliklerin kombinasyonunu hesaplarsak çok yüksek sayıda ürün kartı ve bu ürün kartlarının reçeteleri ve fiyat listeleri yönetimi gündeme gelmektedir. Bu kadar ürün kartlarını hemen açmak yerine ihtiyaç duyulduğunda dinamik olarak açmak ve reçetesini dinamik olarak oluşturmak Stok genel yapısındaki en büyük ihtiyaçtır. Projenin geri kalan kısmında bu esaslara dayalı üretim söz konusudur.

Sistemde her ürün bir seri bilgisi içerir. Her serinin parçaları farklıdır. Bir seride yastıklama var iken diğer seride olmayabilir. Her serinin hangi parçalardan oluştuğu tanımlanır. Her parça için farklı bilgiler söz konusudur. Bunları boyut olarak değerlendirdik. Strok, Çap, Orta Piston, Mil Tipi, Manyetiklik, Boru Boyu gibi boyut tanımları yapılmıştır. Hangi parçada hangi boyutlar ile çalışılacak ise tanımlanır.

Ürünün öne çıkan özelliği Dinamik Ürün Kartları yapısıdır. Sistem Özel Satış Sipariş Yönetimi ile güçlendirilmiştir. Bir silindiri oluşturan parçalar sipariş girişinde devreye girer. Siparişte müşterinin isteğine göre ürün reçetesi şekillenmektedir. Strok, Tek Mil ya da Çift Mil, Manyetiklik, Yastıklama gibi özellikler sipariş esnasında özelleştirilebilir alanlardır. Bu özelliklere göre ürün fiyatı değişmekte ve sistem bunu otomatik olarak hesaplamaktadır. Sistemde üründe bazı özellikler değiştirilebilmektedir. Aslında her bir değişiklik farklı bir ürün kartına tekabül etmektedir. Dinamik Stok kartı yapısı stok kartı sayısını çoğaltmadan Varyasyon yöntemiyle bu sorunu çözmektedir.

Sistemin Genel Özellikleri

  • Sistemde ürün ağaçlarını otomatik oluşması.
  • Ürün Ağaçlarının sipariş bazında özelleştirilebilmesi.
  • Satış Siparişlerinde her seri ve parça için farklı bilgi girişi yapılması.
  • Girilen verilere göre Boru Boyu, Mil Boyu, A Boy, B Boy gibi değerler otomatik hesaplanması.
  • Stok kartlarında her seri ve parçaya göre farklı boyut bilgilerinin girilmesi.
  • Satış Siparişlerine ve stok durumuna göre satınalma yapılması.
  • Satış Siparişleri bağlantılı üretim yapılması.
  • Sipariş bazında sevkiyat yapılabilmesi.
  • Kardex ile bağlantılı depo stok yönetimi .
  • Genel Muhasebe, Finans Yönetimi, Müşteri Yönetimi, Satış ve Satın Alma yönetimi modülleri ile birlikte çalışması.

İşinizi büyütmek için gerekli sistem burada.

İşletmenize uygun ürün ve çözümler hakkında bilgi ediniz.
Sizi Arayalım!
^